Bröllop

Sommarhalvåret förknippar många med bröllop. Ska du snart gifta dig och letar makeup artist? Jag har fortfarande lediga tider under 2022!
Det är viktigt att vara ute i god tid under högsäsong maj-okt eftersom just ditt datum kan vara populärt

Vill du känna dig extra vacker på din stora dag och ha en sminkning som håller ända in på småtimmarna? Isåfall är det bra att anlita en makeupartist. På ditt bröllop är det viktigt att du känner dig vacker på festen och att bilderna blir fantastiska så att du alltid kan se tillbaka och minnas. Brudsminkningen ger huden lyster och framhäver brudens skönhet. Du ska känna dig som ditt vackraste jag och kunna vara trygg i att du förblir vacker natten igenom. Tillsammans skapar vi dina drömmars makeup och frisyr. Under din bröllops konsultationen får du chans att prova dig fram till rätt smink och håruppsättning så du känner dig trygg inför bröllopet. 

Brudsminkning sker på den plats som passar dig bäst. Det kan vara hemma hos dig, på ditt hotell eller i min studio i Hammarby Sjöstad. 

Brud makeup pris: 3999kr
Brud Hår pris: 2999kr

Konsultation hår och makeup: 1499kr

Denna information får du gärna ha med i din bokning

  • Datum
  • Tiden som du/sällskapet ska vara klara
  • Namn på den som bokar
  • Plats 
  • Specifika önskemål
  • Hur många i bröllopssällskapet som vill ha hjälp (Vid större sällskap samarbetar jag med andra makeupartister för att kunna tillgodose era önskemål)

Maila mig på miriam@montanya.se för att boka din tid.

Hur lång tid tar en brudmakeup?

Sminket tar 60-90 minuter. Tidsåtgången för hår beror på vilken frisyr du väljer man vanligtvis 60-90 minuter. 

Bröllopskonsultation

Bröllopskonsultation är tillfället där din inspiration och vision blir till verklighet. Vi tittar på sminkningar och hår som du inspireras av. Vid provsmakningen får du välja mellan en makeup eller två olika makeupstilar på vardera ansiktshalva. Jag tar hänsyn till din ansiktsform, hudfärg, hudtyp och vilka färger du passar i när jag sminkar dig. Ytterligare en fördel med en konsultation är att du får möjlighet att se att du inte är allergisk mot någon produkt som används. Det gör att vi båda kan känna oss trygga på bröllopsdagen.

Vi bestämmer även en frisyr som passar din ansiktsform, hårkvalite och hårlängd. Du får även möjlighet att testa olika håraccessoarer om du inte redan valt egna. Vill du ha löshår får du gärna ta med eget till konsultationen. Slöja och egna håraccessoarer är det också bra att ha med om du redan valt någon.

Konsultationen sker vanligtvis 2-4 veckor innan bröllopsdagen. Solbränna, hårlängd, hudförändringar och ev fransförlängning förändras fort. Därför är det bra om du sminkas nära inpå ditt bröllop. 

Brudgummen 

Brudgumssminkning syns knappt i verkligheten men gör stor skillnad på bilderna. Huden jämnas ut och sminkas för att komma till sin rätt på alla bilder. Det tar ungefär 10 – 20 minuter. 

Bröllopssminkning för män

Även män kan vilja ha en vacker bröllopssminkning. Tidsåtgång och pris beror på om det bara ska vara lättare ögon/läppar eller fullständig bröllopssminkning

Bröllopssällskapet

Ni kan även köpa till sminkning, hårstyling och grooming för bröllopssällskapet. Tärnor sminkas med en naturlig makeup och lättare hårstyling. Bruden/brudgummens mamma ges en återfuktande bas med en lätt makeup som ger ett fräscht, uppiggande och föryngrande intryck. De kan också få lättare hårstyling.

För marskalkar och bruden/brudgummens pappa passar lättare touch up. Huden jämnas ut och sminkas för att komma till sin rätt på alla bilder. Det tar ungefär 10 minuter.

Priser

Brud

Makeup 3999kr

Hår 2999kr

Konsultation 1499kr

Brudgum 

Smink 395Kr

Tärna

Smink 1499 Kr

Enklare Hår 600Kr

Bröllopsmarskalk 

Touch up 200kr

Brudparets föräldrar

 

För bröllop utanför stockholms innerstad tillkommer reseersättning på 6kr per kilometer.

Frågor och svar

Hur går det till under bröllopsdagen?
Jag förbereder huden för makeup och låter den sedan vila medans jag gör iordning håret

därefter sker brudsminkningen. Vid större sällskap börjar jag alltid med bruden och avslutar med resten av sällskapet. Vid större bokningar samarbetar jag med andra makeupartister. 

Håller håret och makeupen sig hela kvällen?
Jag lägger stort fokus på att förbereda och återfukta huden.  Det gör att sminket håller länge och gör dig extra lyster. Kunder kontaktar mig ofta efteråt och frågar vad jag använde för produkter då sminket höll så bra. Vattenfast mascara är ett måste på bröllop. Resten av produkterna väljs för att passa just dig. Du får ett kit av mig för att kunna bättra makeupen under kvällen.

Hur länge en frisyr håller beror egentligen på dig. Det är viktigt att du inte tvättar håret inom 24 timmar. Sista tvätten innan får gärna vara utan balsam för att det ska hålla så bra som möjligt. Vilken frisyr som håller bäst beror på väder, vind och hur mycket du rör vid håret. Därför rekommenderar jag alltid en konsultation innan så du får testa att frisyren är rätt för dig.

Vad innehåller Makeup-kitet?
Du får ett Makeup Kit för att kunna bättra på bröllopsmakupen under kvällen. Kitet innehåller lite läppstift och transparent puder. Tops och servetter  får du också för att torka eventuella glädjetårar.

För att ta bort makeupen är sminkborttagning för vattenfast smink bra att ha till hands.  Det ingår inte i kitet men kan läggas till för en liten summa.

 

 

Vilka makeupprodukter använder du?
Jag lägger mycket tid att testa nya produkter och har stor kunskap om de märken som finns på marknaden. Produkterna jag väljer är inte från något specifikt märke utan väljs för att passa just dina behov. 

Jag vill använda mitt eget smink. Går det bra?
Det går jättebra att ta med sina egna produkter. Med reservation för att jag inte kan lova att makeupen håller hela kvällen. 

Jag vill sminka mig själv under bröllopsdagen kan du lära mig och tipsa om produkter innan?
Det gör att boka en bröllopsmakeupkurs hos mig för en eller fler personer. Kursutbudet specialanpassas utifrån dina önskemål. 

Det går även att boka en konsultation där vi testar produkter och hittar en makeupstil som passar dig.

Mitt bröllop sker utomlands, kan jag boka dig utanför Sverige?
Det går jättebra om jag är ledig. Du står för resa och boende utöver priset för sminkningen. Maila mig för mer information.

Bra att tänka på

Inför bröllopskonsultationen
Samla gärna inspirationsbilder på hår och makeup. Skicka bilder på klänning, blommor, smycken, färgteman etc. Det är även bra om du skickar med en aktuell bild på ditt ansikte och hår. Bilderna gör det lättare för mig att skräddarsy ett förslag så nära din drömvision som möjligt. Se gärna min bröllopsportfolio för inspiration.

Inför bröllopsdagen
För bästa resultat på bröllopssminkning; ta hand om din hud och dig själv. Många är väldigt stressade inför bröllopet vilket också kan sätta sig i huden. Det är därför viktigt att du försöker äta, dricka vatten och sova bra inför bröllopet. Skippa inte din hudvård utan håll hårt i dina rutiner. Har du inga rutiner är du nu dags att börja. Välj produkter som passar dig och se till att återfukta ansiktet. 

Kvällen innan: rengör ansiktet och återfukta. En lättare exfoliering/ peeling gör att sminket  fäster bättre. Glöm inte att återfukta efter. På bröllopsdagen ska du komma osminkad.

För håret rekommenderar jag att du inte tvättar det  inom 24 timmar. Sista tvätten får gärna vara utan balsam för att det ska hålla så bra som möjligt. 

För män rekommenderar jag dessutom att gå till en frisör/ barberare innan den stora dagen. 

Behöver finnas på platsen
Hår och makeup ska helst ske i ett rum med bra ljus, gärna dagsljus. Det är bra om det finns spegel och en högre stol (ex barstol).  Annars kan jag ta med det.